Πρόταση για εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος "Η Θεσσαλονίκη Θυμάται"  το 2018, όπως υλοποιήθηκε από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με το British Council, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου με τίτλο «Θεσσαλονίκη - Μακεδονία: Διαχείριση της Μνήμης και Κοινωνία», η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί σε ειδική ημερίδα, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23, 54622, Θεσσαλονίκη) και στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» κατά τις ώρες 18.30-21.00.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. 

Στην ημερίδα που πραγματοποιείται με την σύμπραξη του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και του British Council, θα ανακοινωθεί και ο νέος διαγωνισμός Never Such Innocence με ελληνικό τίτλο «Η Ελλάδα Θυμάται» (Greece Remembers) με αφορμή την 75η επέτειο από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (8 Μαΐου 2020: Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη) με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από όλη την Ελλάδα. Το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού είναι «Ο Αντίκτυπος του Πολέμου στις Κοινότητες» με μια ειδική κατηγορία με τίτλο «75»- στην οποία εντάσσεται και η ελληνική συμμετοχή - που μνημονεύει τα εβδομήντα πέντε χρόνια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο να εξετάσουν τους πολέμους/συγκρούσεις που έχουν επηρεάσει ή επηρεάζουν την κοινότητά τους και να ανταποκριθούν δημιουργικά σε αυτά τα ερεθίσματα μέσα από την ποίηση, τον γραπτό λόγο, το τραγούδι ή τη ζωγραφική. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες 9-18 ετών.

Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση, το πρόγραμμα της ημερίδας και το αντίστοιχο ενημερωτικό έντυπο του British Council και παρακαλούμε να το προωθήσετε στα μέλη σας.

Υποβολή ηλεκτρονικής φόρμας προεγγραφής εδώ: https://forms.gle/sYYvRZ2FZphiBcXNA

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Κατερίνα Τζαβάρα