CREATIVE WRITING Summer School

Forums: 

Αγαπητές φίλες και φίλοι της ΕΚΑΔΕΒΕ

(με την ευγενική παράκληση για την προώθηση του μηνύματος στα μέλη σας)

Με το μήνυμα αυτό, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της τρίτης (δεύτερης για τη Θεσσαλονίκη) κατά σειρά, ετήσιας Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής που πραγματοποιούμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston.

Μάθετε περισσότερα για το μοναδικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής όλων των επιπέδων που προσφέρεται στα αγγλικά και φέτος εμπλουτίζεται με νέα τμήματα και εξειδικευμένα μαθήματα που περιλαμβάνουν μυθοπλασία, μη μυθοπλαστική πεζογραφία και ποίηση, με τη σφραγίδα του Kingston Writing School και του Βρετανικού Συμβουλίου (http://www.britishcouncil.gr/events/international-creative-writing-summe...).
Ενημερώνοντας σας σχετικά με τη λειτουργία της Θερινής Ακαδημίας Δημιουργικής Γραφής στη Θεσσαλονίκη, έχουμε επίσης τη χαρά να προσφέρουμε αποκλειστικά στα μέλη της ΕΚΑΔΕΒΕ μια έκπτωση στα δίδακτρα της τάξης του 25% (κατόπιν συνεννόησης μαζί σας) για όλα τα προγράμματα, σε όλες τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τη λήξη της σχετικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων.
Δελτίο Τύπου
Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής 2015

Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου, διοργανώνει για τρίτη (δεύτερη στη Θεσσαλονίκη) συνεχή χρονιά, από 1 έως 27 Ιουνίου 2015 την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε συγγραφείς όλων των επιπέδων που θέλουν να καλλιεργήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους και επιθυμούν να κατανοήσουν θέματα τεχνικής και σύνθεσης που σχετίζονται με τη συγγραφή, με μια σειρά τμημάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών ειδών όπως μυθοπλασία, μη μυθοπλαστική πεζογραφία, ποίηση, σενάριο και λογοτεχνία μυστηρίου.

Καταξιωμένοι συγγραφείς και καθηγητές του Πανεπιστημίου του Kingston θα δουλέψουν, σε ολιγομελή, εντατικά τμήματα, με συγγραφείς από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αναγνώσεις, εργασίες, συζητήσεις και one-to-one tutorials στοχεύοντας στη δημιουργία ενός χώρου ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Το Kingston Writing School, τμήμα του Πανεπιστημίου του Kingston του Λονδίνου, λειτουργεί ως μία ανοιχτή και δυναμική κοινότητα αναγνωρισμένων συγγραφέων, δημοσιογράφων και έμπειρων επαγγελματιών του εκδοτικού χώρου, το οποίο εξειδικεύεται σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Τμήματα Δημιουργικής Γραφής, Αγγλικής Λογοτεχνίας, Δημοσιογραφίας και Εκδόσεων.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και μετά την ολοκλήρωσή τους οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Kingston Writing School και το Βρετανικό Συμβούλιο. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να βεβαιώσουν ένα υψηλό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα και να υποβάλουν δείγμα της δουλειάς τους. Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 21.00 στο British Council στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ακαδημίας, κάθε Σάββατο πρωί, θα πραγματοποιηθούν, σειρά από διαλέξεις με θέμα τη σύγχρονη βρετανική λογοτεχνία και τέχνη στην Ελλάδα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μυθοπλασία
Μία εβδομάδα: 1–6 Ιουνίου με τον Αdam Baron
• Απευθύνεται σε αρχάριους ή/και πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην τέχνη της μυθοπλασίας.
• Δίνει έμφαση στο συγγραφικό ύφος των συμμετεχόντων – στην ανάπτυξη της πλοκής και τη δημιουργία χαρακτήρων.
• Εξετάζει την έννοια της συγγραφικής δομής και περιλαμβάνει ασκήσεις και αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων.

2. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μη μυθοπλαστική πεζογραφία
Μία εβδομάδα: 1–6 Ιουνίου με τον Sam Jordison
• Εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας επιλέγει τι και πώς θα γράψει καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προσεγγίσει το αναγνωστικό κοινό.
• Δίνει έμφαση στη μέθοδο της έρευνας, τη σύλληψη της ιδέας και της αξιολόγησης με όρους αυθεντικότητας και ψυχαγωγίας.
• Διερευνά ελκυστικές στρατηγικές και μεθόδους για την προσέγγιση του εκδοτικού ενδιαφέροντος.

3. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής: Ποίηση
Mία εβδομάδα: 8-13 Ιουνίου με την Ann Fisher Wirth
• Συνδυάζει την εκμάθηση νέων ποιητικών τεχνικών με την διαδικασία της προσωπικής ενδοσκόπησης.
• Εξετάζει τον τρόπο δομής των ποιημάτων και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν και επιτυγχάνουν νόημα και αμφισημία.
• Συνδυάζει peer-led εργαστήρια με εξατομικευμένη κριτική και παρατηρήσεις στα γραπτά των συμμετεχόντων.

4. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής – Μυθοπλασία
Μία εβδομάδα: 8–13 Ιουνίου με την Lizzie Enfield
• Απευθύνεται σε συγγραφείς όλων των επιπέδων που ασχολούνται με διάφορα είδη, όπως μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα, flash fiction.
• Συνδυάζει την ανταλλαγή ιδεών με σχόλια και παρατηρήσεις πάνω στα κείμενα των συμμετεχόντων καθώς και επαγγελματική καθοδήγηση και εξατομικευμένη κριτική.
• Περιλαμβάνει ανάλυση και συζήτηση των διαφορετικών τρόπων αφήγησης εξετάζοντας μια σειρά από στοιχεία και μορφές, όπως: δομή, χαρακτήρες, θεατρικότητα, ρυθμό, μουσική, πυκνότητα και έκταση (του λόγου), τόνο, οπτική, επιχειρηματολογία, επιμέλεια, ανάγνωση και εκφραστική αποτύπωση.

AΘΗΝΑ

1.Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία
Δύο εβδομάδες: 1–13 Ιουνίου με την ΚJ Orr και τον Δρ. Howard Cunnell

2. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μη μυθοπλαστική πεζογραφία
Δύο εβδομάδες: 1–13 Ιουνίου με τον Maurice Walsh και την Linda Cracknell

3. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία για προχωρημένους
Δύο εβδομάδες: 15–27 Ιουνίου με την Francesca Kay και τον Jonathan Gibbs

4. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Μυθοπλασία
Μία εβδομάδα: 1-6 Ιουνίου με τον Εd Docx

5. Τμήμα δημιουργικής γραφής – Λογοτεχνία Μυστηρίου
Μία εβδομάδα: 8–13 Ιουνίου με τον Δρ. Andrew (A.J.) Hartley

6. Τμήμα Δημιουργικής Γραφής: Σενάριο (Θέατρο/Ραδιόφωνο)
Mία εβδομάδα: 15–20 Ιουνίου με τον Winsome Pinnock

7.Τμήμα Δημιουργικής Γραφής: Ποίηση
Mία εβδομάδα: 22–27 Ιουνίου με τον Ahren Warner

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Μαΐου, ενώ για τις αιτήσεις που θα γίνουν μέχρι την 1η Mαϊου σημαντικές εκπτώσεις θα γίνονται στα δίδακτρα όλων των Τμημάτων (early bird registration).

Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου http://www.britishcouncil.gr/events/international-creative-writing-summe..., ή επικοινωνώντας με την κ. Μαρία Παπαϊωάννου στη διεύθυνση maria.papaioannou@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο +30 2103692336.